jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 23.04.2019 - 10.05.2019


Wtorek 23.04.2019r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z masłem, chleb ciemny z serkiem białym, jajecznica na maśle
ŚNIADANIE II: Pół jabłka, marchewka
OBIAD: Zupa jarzynowa na rosole, ryż, pulpeciki drobiowe pieczone w piecu w sosie koperkowym, marchewka oprószana, kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka z marmoladą
Alergeny:Gluten, laktoza, seler, jaja

Środa 24.04.2019r
ŚNIADANIE: Kluseczki Babuni na mleku, bułka z powidłami, kanapka z chleba białego z sałatą, pastą rybną i ogórkiem konserwowym
ŚNIADANIE II: Jogurt “Owoce leśne”
OBIAD: Zupa ogórkowa, ziemniaki, kurczak pieczony w piecu, miks sałat z sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny:Gluten, laktoza, ryby, seler, musztarda

Czwartek 25.04.2019
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z masłem orzechowym, kanapka z szynką z indyka z pomidorkiem koktajlowym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, banan
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, bitka wieprzowa w sosie własnym, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: Szarlotka
Alergeny:Gluten, orzechy, laktoza, seler, jaja

Piątek 26.04.2019
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, bułka z masłem, serem żółtym i sałatą, kanapka z pieczywa wieloziarnistego z pastą twarogowo-mięsną
ŚNIADANIE II: Serki Danonki
OBIAD: Zupa z soczewicy, pierogi leniwe z polewą owocową, kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki
Alergeny:Laktoza, mleko, gluten, seler, jaja

Poniedziałek 29.04.2019r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa z cytryną, bułka z masłem i serem żółtym, kanapka z pastą mięsno-twarogową i z papryką czerwoną
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa Neapolitańska z kurczakiem, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: Ciasto Murzynek
Alergeny:laktoza, gluten, jaja, seler, musztarda

Wtorek 30.04.2019r
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, bułka z powidłami, kanapka z chleba wieloziarnistego z sałatą i wędliną drobiową
ŚNIADANIE II: banan
OBIAD: Barszcz czerwony z jajkiem, naleśniki z twarożkiem waniliowym I dżemem, jogurt naturalny, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny:Seler, mleko, laktoza, gluten, jaja
----------------------------------------------------------------------------
Poniedziałek 6.05.2019r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, kanapka z chleba ciemnego z pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym
ŚNIADANIE II: Serek Danio
OBIAD: Krupnik warzywny, ziemniaki, kotlet mielony panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
PODWIECZOREK: Banan
Alergeny:Gluten, laktoza, mleko, seler, jaja

Wtorek 7.05.2019r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z masłem, chleb ciemny z serkiem białym, jajecznica na maśle
ŚNIADANIE II: Pół jabłka, marchewka
OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem, ryż, potrawka drobiowa, marchew z groszkiem, kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka z marmoladą
Alergeny:Gluten, mleko, laktoza, musztarda, seler,jaja

Środa 8.05.2019r
ŚNIADANIE: Kluseczki Babuni na mleku, bułka z powidłami, kanapka z chleba białego z sałatą, pastą rybną i ogórkiem konserwowym
ŚNIADANIE II: Jogurt “Owoce leśne”
OBIAD: Żurek na kiełbasie, placki ziemniaczane z twarożkiem ze szczypiorkiem, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny:Gluten, laktoza, jaja, ryby, seler

Czwartek 9.05.2019
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z masłem orzechowym, kanapka z szynką z indyka z pomidorkiem koktajlowym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, banan
OBIAD: Zupa rosół z makaronem nitki, ziemniaki, kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, mizeria,  kompot
PODWIECZOREK: Szarlotka
Alergeny:Gluten, orzechy, laktoza, seler, jaja

Piątek 10.05.2019
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, bułka z masłem, serem żółtym i sałatą, kanapka z pieczywa wieloziarnistego z pastą twarogowo-mięsną
ŚNIADANIE II: Serki Danonki
OBIAD: Kwaśnica na żeberkach, pierogi ruskie z cebulką, surówka z kalafiora, kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki
Alergeny:Laktoza, mleko, gluten, seler, jaja

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego