jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści
Jadłospis

Poniedziałek 16.01.2023
Śniadanie I:Herbata z cytryną, bułka z serem żółtym, kanapka na chlebie mieszanym z wędliną i drobiową
Śniadanie II: Jogurt owocowy
Obiad: Zupa Neapolitańska, makaron kokardki z twarogiem i kwaśną śmietaną, kompot
Podwieczorek: Jabłko
Alergeny:gluten,laktoza, seler, jajka

Wtorek 17.01.2023
Śniadanie I: Kakao, bułka z masłem i miodem, kanapka z wędliną wieprzową na chlebie ciemnym, pomidorek papryczkowy
Śniadanie II: Banan
Obiad: Barszcz czerwony, ziemniaki, kotlet mielony panierowany, surówka z ogórka kiszonego z kapustą pekińską i fasolą czerwoną, kompot
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie
Alergeny: laktoza, gluten, seler, jaja

Środa 18.01.2023
Śniadanie I: Herbata rumiankowa, bułka z masłem i wędliną drobiową, kanapka z pastą rybną, papryka kolorowa
Śniadanie II: Chałka
Obiad: Zupa brokułowa krem, kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, marchewka mini gotowana, kompot
Podwieczorek: Owoc sezonowy
Alergeny:laktoza, gluten, jaja, seler, ryby

Czwartek 19.01.2023
Śniadanie I: Herbata z cytryną, bułka z pasztetem drobiowym, kanapka z serem żółtym na pieczywie jasnym, ogórek kiszony
Śniadanie II: Owoc sezonowy
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ryż brązowy, kotlet wieprzowy pieczony w warzywach, miks sałat z pomidorkiem i sosem winegret, kompot
Podwieczorek: Herbatniki
Alergeny: laktoza, gluten, jaja, seler

Piątek 20.01.2023
Śniadanie I: Musli z mlekiem, bułka z powidłami, pieczywo jasne z twarożkiem naturalnym
Śniadanie II: Wafle ryżowe
Obiad: Zupa fasolowa, pierogi z mięsem i cebulką, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek: Jabłko
Alergeny: laktoza, gluten, jaja, seler

------------------------------------------------------

Poniedziałek 23.01.2023
Śniadanie I: Herbata miętowa, bułka z masłem i serem żółtym, kanapka z wędliną wieprzową na pieczywie jasnym, ogórek małosolny lub kiszony
Śniadanie II: Ciasteczka fit bez cukru
Obiad: Zupa marchewkowa krem z pestkami dyni, pancake z syropem klonowym, kompot
Podwieczorek: Gruszka
Alergeny: laktoza, gluten, jaja

Wtorek 24.01.2023
Śniadanie I: Mleko gotowane, bułka z twarożkiem waniliowym, kanapka z pastą mięsną, pomidorek mini
Śniadanie II: Jabłko
Obiad: Zupa ogórkowa, ziemniaki, klopsiki drobiowe gotowane w sosie koperkowym, buraczki, kompot
Podwieczorek: Kisiel owocowy
Alergeny: laktoza, gluten, jaja,seler

Środa 25.01.2023
Śniadanie I: Herbata z cytryną, bułka z wędliną szynkową, kanapka na pieczywie ciemnym z pastą jajeczną, pomidor
Śniadanie II: Owoc sezonowy
Obiad: Zupa wielowarzywna na rosole, kasza bulgur, kurczak pieczony w piecu, surówka z marchewki i jabłka, kompot
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie
Alergeny: laktoza, gluten, jaja, seler

Czwartek 26.01.2023
Śniadanie I: Płatki kukurydziane na mleku, bułka z dżemem truskawkowym, pieczywo jasne z wędliną drobiową
Śniadanie II: Chrupki kukurydziane
Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem zabielana, ryż biały, kotlet słoneczny, surówka z kapusty pekińskiej na kolorowo, kompot
Podwieczorek: Owoc sezonowy
Alergeny: gluten, laktoza, seler, jaja

Piątek 27.01.2023
Śniadanie I: Herbata owocowa, bułka z serem żółtym, kanapka na pieczywie ciemnym z pasztetem pieczonym, pomidorek mini
Śniadanie II: Soczek
Obiad: Kwaśnica na mięsie wieprzowym, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z pora i jajka, kompot
Podwieczorek: Ciasteczka kruche
Alergeny: gluten, laktoza, jaja, seler, ryba

Wróć do spisu treści