Jadłospis
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie I: pieczywo mieszane, masło, jajecznica na maśle, pomidorki koktajlowe
Śniadanie II: owoc
Obiad: zupa rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem, marchewka z groszkiem
Podwieczorek: kisiel owocowy
Alergeny: gluten, laktoza, jaja, seler
WTOREK
Śniadanie I: pieczywo mieszane, masło, kiełbasa kanapkowa, ser żółty, ogórek korniszony Śniadanie II: owoc
Obiad: zupa jarzynowa, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką
Podwieczorek: jogurt naturalny z jagodami
Alergeny: gluten, laktoza, jaja, seler
ŚRODA
Śniadanie I: kaszka manna na mleku, pieczywo z dżemem owocowym
Śniadanie II: owoc
Obiad: zupa grochowa, filet z kurczaka w jajku, ziemniaki puure, tarta marchewka
Podwieczorek: muffinki
Alergeny: gluten, laktoza, jaja, seler
CZEWARTEK
Śniadanie I: pieczywo, masło, polędwica sopocka, ser żółty, warzywa sezonowe
Śniadanie II: owoc
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, pierogi z serem
Podwieczorek: ciasto maślane z wiśniami
Alergeny: gluten, laktoza, jaja, seler
PIĄTEK
Śniadanie I: pieczywo, masło, pasta twarogowa z serka grani z rzodkiewką, jajo, warzywa sezonowe
Śniadanie II: warzywa do chrupania z dipem
Obiad: zupa owocowa, filet rybny, ziemniaki, kiszona kapusta
Podwieczorek: wafle talarki gryczane, sok marchwiowo- owocowy
Alergeny: gluten, laktoza, jaja, seler, ryba